Veel gestelde vragen

Hoe lang is de levertijd?

Wij streven ernaar om binnen vijf dagen te produceren en te versturen. Wanneer u echter haast heeft stuurt u dan een email, met in het onderwerp uw ordernummer, en verzoek om een snelle levering. Na ontvangst van uw betaling, trachten wij dan om per omgaande te versturen.

Terug

Kan ik meerdere opdrachten in 1 keer bestellen?

Jazeker, wanneer u op de Bestelpagina op de knop Verder klikt, wordt uw opdracht aan de Bestellijst toegevoegd. Wanneer u op de Bestellijst links onder aan de pagina op de knop Bestelpagina klikt, komt u weer op de Bestelpagina terecht en kunt u op deze manier meerdere opdrachten aan de Bestellijst toevoegen.

Terug

Hoe worden de plakletters geleverd?

De plakletters worden als een sticker geleverd. De sticker bestaat uit drie lagen; het rugpapier, de plakletters of het sjabloon, en een applicatie folie. Voor meer inzicht zie onze plakinstructies.

Terug

Kunnen de plakletters los van elkaar worden geleverd?

Jazeker, stuurt u dan een email met in het onderwerp uw ordernummer en verzoek om de plakletters los van elkaar te leveren.

Terug

Wat is de totale hoogte van de ingetypte tekst?

Het systeem geeft bij sommige lettertypen de hoogte niet helemaal precies aan. De precieze hoogte van meerdere regels kunt u per email opvragen. De spatie tussen de regels kan op verzoek groter of kleiner gemaakt worden, in sommige gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden. U kunt de regels ook los van elkaar bestellen en deze dan zelf ten opzichte van elkaar op de ondergrond positioneren. De letterhoogte is de hoogte van de hoofdletter H de regelhoogte kan toenemen door een accentteken of doordat er naast de H bijvoorbeeld een g staat. Door het krulletje van de g neemt de regelhoogte toe.

Terug

Is het mogelijk de spatie tussen de regels aan te passen?

Ja dat is mogelijk. Stuurt u dan uw tekst en het lettertype en de letterhoogte per email toe. En vermeld welke totaal hoogte u wilt hebben, in sommige gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden. De spatie tussen de regels is per lettertype verschillend. Wij zoeken bij uw tekst de mooiste verdeling.

Terug

Kan de belettering verticaal in plaats van horizontaal besteld worden?

Ja dat kan, typ uw tekst of letters onder elkaar in. Gebruik hiervoor de Enter toets.

Terug

Plakken de plakletters op een ruw gestucte muur etc?

Nee, daar plakken de plakletters niet op tenzij het een gladde geschilderde muur betreft. Beter is het om op een enigszins ruwe muur met bijvoorbeeld Spachelpoets of granol met een Sjabloonfolie te werken. Met schilderstape kunt u het sjabloon vastplakken! U tamponneert of nevelt met een spuitbus de tekst of afbeelding op de ondergrond.

Terug

Plakken de plakletters op textiel?

Nee, de plakletters plakken niet op textiel. Het is wel mogelijk om met een sjabloonfolie en een speciale textielverf op textiel te tamponneren. Enige creativiteit en ervaring zijn dan wel vereist om er geen knoeiboel van te maken.

Terug

Plakken de plakletters op zeildoek etc?

Nee daar plakken de plakletters niet op, er zitten namelijk weekmakers in deze materialen die de lijmlaag mogelijk (op termijn) aantasten en een goede hechting frustreren. Er zijn hiervoor wel speciale folies op de markt.

Terug

Hoe wordt een sjabloon gebruikt, wat is een sjabloon?

Klik voor meer informatie op de menuknop; Sjablonen.

Terug

Kan een sjabloon meerdere keren worden gebruikt?

De sjablonen zijn gemaakt voor eenmalig gebruik. Op verzoek leveren wij ook Sjablonen voor meermalig gebruik. Deze worden van steviger materiaal gemaakt en voorzien van 'bruggetjes' die losse deeltjes zoals bijvoorbeeld het rondje in de O op z'n plekje houden.

Terug

Waar kan ik sjabloonfolie vinden op de Bestelpagina?

In de kleuren keuzebox staat Sjabloonfolie bovenaan als tweede optie vermeld. Wanneer u <<<Sjabloonfolie>>> heeft geselecteerd is dat voldoende. De andere optie's zijn voor de verschillende kleuren vinylfolie.

Terug

Zijn de plakletters weerbestendig?

Jazeker, al onze folies zijn weerbestendig klik voor meer informatie op de menuknop Vinyl.

Terug

Waar staan de plakinstructies?

Klik op de Menu knop Plakken en klik op de Plakinstructies en scroll naar beneden, of klik hier plakinstructies.

Terug

Volgens de plakinstructies moet de ondergrond goed ontvet worden, toch plakken de plakletters niet?

Het is van belang dat de ondergrond geen restjes meer van het gebruikte ontvettings middel bevat. Deze restjes kunnen namelijk de lijmlaag aantasten. Dus goed laten drogen en eventueel met water de laatste restjes ontvettingsmiddel verwijderen. Poreuze ondergronden zoals latex muren etc. 24 uur laten drogen!

Terug

Is het ook mogelijk om van een logo of foto een sticker te laten maken?

Ja dat is mogelijk, u dient wel uw logo of foto in een eps of een vector bestand aan te leveren. Let wel; Wij snijden uit vinyl folie, het is dus niet mogelijk om kleur nuanceringen aan te brengen. Indien uw logo uit twee kleuren bestaat krijgt u twee stickers die u heel precies over elkaar moet plakken.

Terug

Wat is het verschil tussen stickers en plakletters?

Plakletters worden gesneden uit vinyl folie, het is dus niet mogelijk om kleur nuanceringen aan te brengen. Geprinte stickers zijn stickers waarbij een afbeelding op een witte vinyl folie wordt afgedrukt / geprint en waarvan later de contouren worden uitgesneden.

Terug

Is het mogelijk om zelf een lettertype aan te leveren?

Ja zeker, bestel via de site uw tekst en kies een willekeurig lettertype, vul wel de letterhoogt en kleur etc. in. Houd er rekening mee dat ieder lettertype een andere breedte heeft, de breedte en hoogte van uw tekst in uw lettertype kunt u via een email aanvragen. Stuur na het plaatsen van uw order een email met in het onderwerp uw order nummer en geef de naam van uw lettertype op. Vergeet niet het betreffende lettertype bestandje bij te sluiten.

Terug

Wat is een intracommunautaire levering (ICL)?

Van een intracommunautaire levering (ICL) is sprake wanneer er vanuit het ene EU-land naar een ander EU-land goederen worden geleverd. De belaste omzetbelasting is dan het 0 % tarief.

Het orderbedrag minus de btw is het totaal bedrag. Vermeld bij uw overschrijving; 'ICL' en uw btw en ordernummer.

Nadat wij uw btw nummer hebben geverifieerd en uw betaling is ontvangen verzenden wij uw order.

Discount Letters is in Nederland gevestigd dus alleen ondernemers buiten Nederland komen in aanmerking voor een intracommunautaire levering.

Omdat het bedrag, inclusief btw in het systeem vaststaat, is het niet mogelijk om via onze site een PayPal of iDEAL betaling zonder btw te verrichten. (iDEAL werkt alleen in Nederland).

Email: discountletters@xs4all.nl

Bank: ING 32 55 341 t.n.v. Discount Letters te Amsterdam

IBAN: NL70INGB0003255341

BIC: INGBNL2A

BTW: NL 080536530 B 01

Terug